Jdi na obsah Jdi na menu
 


39.kapitola

19. 1. 2010

Poslední kapitola toho všeho..toho celého krásného příběhu:( škoda, že nepokračují ještě další knížky, ale stejně by to někdy muselo skončit..ale můžeme se spokojit aspon s těmi 4 základními a potom Stephenie chystá další "přídavky"->Midnight sun a Full moon-->MS za chvíli dodám,FM bohužel ještě není..:D

39. A žili šťastně až navěky....

"Takže ke konci to byla kombinace věcí, ale co je nakonec dostalo do varu byla ... Bella," vysvětloval Edward. Naše rodina a naši dva zbývající hosté seděli v Cullenovic velké hale, zatímco černějící les se vrátil za vysoká okna.
Vladimir a Stefan zmizeli ještě než jsme přestali oslavovat. Byli velmi zklamáni způsobem, jakým se věci vyvinuli, ale Edward řekl, že zbabělost Volturi je potěšila téměř dost na to aby je zvbavila frustrace.
Benjamin a Tia rychle následovali Amuna a Kebi, úzkostliví, aby jim oznámili výsledek konfliktu, já jsem si byl jistá, že se znovu uvidíme-přinejmenším s Benjaminem a Tiou. Žádný z kočovníků neváhal. Peter a Charlotte měl krátký rozhovor s Jasperem, a pak taky odešli.
Znovushledané  Amazonky se náhlili domú-bylo pro ně těžké strávit takovou dobu mimo milovaného deštného pralesa-i když byli méně ochotné odejít, než někteří ostatní.
"Musíte přivést dítě, abychom je viděli," trvala na svém Zafrina. "Slib mi to, mladý."
Nessie tiskla ruku na múj krk, se stejnou prosbou.
"Pochopitelně, Zafrino" souhlasila jsem.
"Budou z nás velcí přátelé, moje Nessie," prohlásila divoká žena před odjezdem se svými sestrami.
Irský klan pokračoval v odchodu.
"Výborně, Siobhan," složil ji Carlisle kompliment když se loučili.
"Ah, přání otcem myšlenky," řekla sarkasticky, koulejíc očima. A pak zvážněla. "Samozřejmě, že to není konec. Volturiovi nám neodpustí, co se tady stalo. "
Edward byl ten, kdo odpověděl. "Byli vážně otřeseni, jejich sebedůvěra je v troskách. Ale ano, jsem si jistý, že jednoho dne se vynoří. A potom. . . "Jeho oči zpřísnila. "umím si představit, že pújdou zvlášť po každém z nás  ."
"Alice nás bude varovat, když se budou chystat k útoku," řekla Siobhan jistým hlasem. "A my se snovu shromáždíme. Možná přijde že čas, kdy náš svět bude připraven k existenci úplně bez Volturiú. "
"Ten čas může přijít," odpověděl Carlisle. "Pokud se tak stane, budeme držet spolu."
"Ano, kamaráde, budeme," souhlasila Siobhan. "A jak bychom mohli selhat, když to bude jinak?" rozesmála se rachotivým smíchem.
"Přesně tak," řekl Carlisle.  Objal Siobhan, a pak  potřásl Liamovi rukou. "Pokuste se najít Alistaira a říct mu, co se stalo. Nerad bych si myslel, že se na příští desetiletí ukryje někde pod skalou. "
Siobhan se znovu zasmál. Maggie objal Nessie a mně, a pak byl irský klan pryč.
Denalijští odcházeli jako poslední, Garrett s nimi-jako od této chvíle už na pořád, tím jsem si byla docela jistá. Atmosféra oslav byla pro Tanyu a Kate příliš. Potřebovali čas k truchlení za svoji ztracenou sestrou.
Huilen a Nahuel byli těmi, kdo zůstali, i když bych očekávala, že ti dva poslední se vrátí s Amazonky. Carlisle byl v hlubokém fascinujícím rozhovoru s Huilen; Nahuel seděl blízko vedle ní, poslouchajíc, zatímco Edward řekl nám ostatním příběh o konfliktu, jak to věděl jenom on.
"Alice dala Arovi výmluvu, aby se vykroutil z boje. Pokud by nebylo tak vyděšený z Belly, pravděpodobně by zústal u svého původního plánu. "
"Vyděšený?" Řekla jsem skepticky. "Ze mě?"

Usmál se na mě s pohledem který jsem tak docela nerozluštila-byl něžný, ale také úctivý, dokonce podrážděný. "Kdy konečně uvidíš sama sebe jasně?" Řekl měkce. Pak promluvil hlasitěji, k ostatním i ke mě. "Volturi nebojovali spravedlivě asi sto dvacet pět let. A nikdy, nikdy nebojovali v boji, kde by byli v nevýhodě. Zejména proto, že získali Jane a Aleca, nikdy nepoznali chuť porážky.
"Měli jste vidět, jak jsme jim připadali! Alec obvykle svým obětím přeruší vnímání všech smyslú a pocitú a zároveň procházejí šarádou Rady. Takže nikdo neuteče když je vydán verdikt. Ale my jsme tam stáli, čekající, v převaze, se svými vlastními sílami, zatímco jejich síly jim byli k ničemu díky Belle. Aro věděl, že se Zafrinou na naší straně, oslepnou oni, když začne bitva. Jsem si jist, že náš počet by byl docela silně zdecimován, ale oni si byli jisti, že jejich by byl taky. Dokonce tady byla dobrá šance že prohrají. Nikdy předtím se touto možností nemuseli zabývat. Dnes se s tím moc dobře nesrovnali. "
"Těžko se cítit sebejistě, když jste obklopeni vlky - velikosti kone," zasmál se Emmett, strkajíc Jakoba do ramene.
Jakob se na něj zašklebil.
"Byli to vlci, co je zastavilo, v první řadě," řekla jsem.
"Jasně, že byli," souhlasil Jakob.
"Rozhodně," souhlasil Edward. "To byl další pohled, který nikdy neviděli. Pravdou je, že Děti Měsíce se zřídka pohybovali ve smečkách, a nedokázali se moc ovládat. Regiment šestnácti obrovských vlků bylo překvapení, na něž nebyli připraveni. Caius se vlastně vlkodlakú děsí. Téměř prohrál boj před několika tisíci lety a nikdy se přes to nedostal. "
"Takže oni jsou skuteční vlkodlaci?" Zeptala jsem se. "S úplňkem a stříbrnými kulkami a se vším?"
Jacob zafrkal. "Skuteční. A kdyby ne, dělá mě to imaginárním? "
"Ty víš, co myslím."
"Úplněk, ano," řekl Edward. "Stříbrné kulky, ne-to byl jen další z těch mýtů, aby lidé měli pocit, že mají sportovní šanci. Jen velmi málo jich zústalo. Caius je nechal lovit téměř do vyhynutí. "
"A ty jsi tohle nikdy nezmínil, protože ...?"
"Mě to nikdy nenapadlo."
Překulila jsem oči, a Alice se zasmála, byla opřená o Edwardovo druhé rameno-a mrkla na mě.
Já hleděla zpátky.
Milovala jsem ji šíleně, samozřejmě. Ale teď, když jsem měla šanci si uvědomit, že byla opravdu doma, že její zběhnutí byla pouze lest, protože Edward musel věřit, že nás opustila, začínala jsem být dost podrážděná. Alice taky měla co vysvětlovat.
Alice povzdechla. "Prostě to vypusti z hlavy, Bello."
"Jak jsi mi to mohla udělat, Alice?"
"Bylo to nutné."
"Nutné!" vybuchla jsem. "Úplně jsi mě přesvědčila o tom, že všichni zemřeme! Týdny byla ze mně troska "
"Mohlo to tak být," řekla klidně. "V takovém případě bylo potřebné, aby ses připravila na Nessienu záchranu."
Instinktivně, jsem ztiskla v náručí Nessie spící na mém klíně.
"Ale ty jsi věděla, že byly taky jiné možnosti," obvinila jsem ji. "Věděla jsi, že byla naděje. Napadlo tě někdy že bys mi mohla říct vše? Vím, že Edward si měl myslet že jsme ve slepé uličce kvůli Arovi, ale ty jsi to mohla říct mně. "
Na chvíli se na mě přemýšlivě podívala. "Nemyslím," řekla. "Ty prostě nejsi tak dobrá herečka."
"To bylo o mých hereckých schopnostech?"
"Oh, sniž to o oktávu, Bello. Tušíš vůbec, jak složité bylo všechno přichystat? Nebyla jsem si ani jista, že existuje někdo jako Nahuel-vše, co jsem věděla bylo, že bych měla hledat něco, co jsem neviděla! Zkus si představit hledání na slepo-není to ta nejjednodušší věc, co jsem kdy udělala. Navíc jsme museli poslat zpátky klíčové svědky, jako kdyby jsme neměli dost naspěch. A pak po celou dobu držet oči otevřené pro případ, že by jste se rozhodli hodit mi další instrukce. V určitém bodě si budeme muset říct, co přesně je v Riu. Před tím vším, jsem musela zkusit vidět každý trik, který mohli udělat Volturiovi a dát vám těch pár vodítek, co jsem mohla, takže by jste byli připraveni na jejich strategii, a měla jsem pouze pár hodin k dohledání všech možností . Nejvíce ze všeho, jsem se musela ujistit, že jste všichni přesvědčeni, že jsem s vámi vypekla, protože Aro si musel být jist, že jste neměli nic ponecháno v rukávu nebo by nikdy nesouhlasil tak jak to udělal. A jestli si myslíte, že jsem se necítila jako hlupák-"
"Dobře, dobře!" přerušila jsem ji. "Promiň! Já vím, že to bylo drsné taky pro tebe. To jen že ... no, stýskalo se mi po tobě jako blázen, Alice. Už mi to znovu nedělej. "
Alicin trylkující smích zazněl místností, a my všichni jsme se smáli když jsme znova slyšeli tu melodii. "Taky se mi po tobě stýskalo, Bello. Tak mi odpusť, a pokus se být spokojena s tím, že jsi superhrdinou dne."
Všichni ostatní se zasmáli nyní, a já v rozpacích sehla obličej do Nessiných vlasú.
Edward se vrátil k analýze každého posunu záměru a kontroly, který se stal dnes na louce, prohlašujíc, že to byl můj štít, který donutil Volturiovy utéct s ocasy mezi nohama. Zpúsob jakým se na mně všichni dívali mne uváděl do rozpakú. Dokonce i Edward. Bylo to, jako by mi v průběhu dopoledne narostlo sto nohou. Snažila jsem se ignorovat ohromené pohledy, většinou udržujíc pohled na Nessieně spícím obličeji a Jákobově neměnném výrazu. Vždy pro něj budu jenom Bella, a to byla úleva.

Nejtěžší bylo ignorovat pohled, který byl také nejvíce matoucí.
Bylo to takhle-napůl-člověk, napůl-upír Nahuel o mně přemýšlel určitým způsobem. Podle všeho co věděl, jsem se s útočícími upíry setkávala každý den a scéna na louce nebyla pro mně vůbec nic neobvyklého. Ale ten chlapec ze mně nezpouštěl oči. Nebo se možná díval na Nessie. To mě taky uvádělo do rozpaků.
Nemohl být lhostejný k faktu, že Nessie byla jediná žena svého druhu, která nebyla jeho poloviční sestrou.
Tato myšlenka zatím Jakobovi nedošla, myslím. Doufala jsem že to nebude brzy. Boje jsem měla na nějakou dobu dost.

Nakonec ostatní spustili otázky na Edwarda, a diskuse se rozdělila na spoustu menších konverzací.
Cítila jsem se zvláštně unavená. Ne ospalá, samozřejmě, ale jenom jako by ten den byl hodně dlouhý. Chtěla jsem trochu klidu, něco normálního. Chtěla jsem Nessie ve své posteli, chtěla jsem mít kolem sebe zdi mého vlastního malého domku.
Dívala jsem se na Edwarda a na chvíli jsem se cítila, jako bych mohla přečíst jeho mysl. Viděla jsem, že se cítil úplně stejně. Zralý na trochu klidu.
"Měli bychom vzít Nessie. . ".
"To je pravděpodobně dobrý nápad," rychle souhlasil. "Jsem si jistý, že minulou noc nespala zdravě, se vším tím chrápáním."
Zašklebil se na Jacoba.
Jacob překuli oči a pak zívl. "Už je to nějakou dobu co jsem spal v posteli. Vsadím se, že můj otec by vyšiloval kdyby mě měl znovu pod svojí střechou. "
Dotkla jsem se jeho tváře. "Díky, Jacobe."
"Kdykoli, Bello. Ale to už víš. "
Postavil se, natáhl, políbil Nessie a pak mě na vrch hlavy. Nakonec pěstí strčil do Edwardova ramene. "Uvidíme se zítra. Myslím, že věci budou teď svým zpúsobem nudné, ne? "
"V to upřímně doufám," řekl Edward.
Vstali jsme, když byl pryč, a já opatrně přesunula svoji váhu tak, abych Nessie nikde netlačila. Byla jsem hluboce vděčná když jsem viděla její zdravý spánek. Takovou tíhu musela nést na svých maličkých ramenou. Bylo načase, aby byla znovu ditětem-chráněná a v bezpečí. A několik let dětství.
Myšlenka míru a bezpečí mi připomněla někoho, kdo ty pocity nikdy neměl.
"Oh, Jaspere?" Zeptala jsem se, jak jsme se obrátili ke dveřím.
Jasper byl v těsném objetí mezi Alice a Esme, zdánlivě nějak více zapadajíc do rodinného obrazu, než obvykle. "Ano, Bello?"
"Jsem zvědavá, proč J.-Jenks ztuhl strachem jen při zvuku tvého jména?"
Jasper se uchechtl. "Je to jenom moje zkušenost, že některé druhy pracovních vztahú je lépé motivovat strachem než peněžním ziskem".
Zamračila jsem se, slibujíc sama sobě, že od teď sama převezmu všechny pracovní vztahy, a ušetřím J. srdečního záchvatu, který byl zcela jistě na cestě.

Políbili jsme, objali a popřáli dobrou noc naši rodině. Jediný kdo byl mimo, byl zase Nahuel, kteý se po nás odhodlaně díval, jako kdyby nás chtěl následovat.
Poté, co jsme byli za řekou, šli jsme sotva rychleji než lidskou rychlostí, bezespěchu, držíc se za ruce. Byl jsem nemocná z konečných termínú, a chtěla jsem jenom svůj klid. Edward musel mít stejné pocity.
"Musím říct, že jsem úplně právě teď Jakobem ohromen," řekl mi Edward.
"Vlci na něj mají vliv, ne?"
"To není to, co chci říct. Ani jednou dnes nepomyslel na skutečnost, že podle Nahuela, bude Nessie plně vyzrálá v pouhých šest a půl letech. "
Zvažovala jsem to asi minutu. "On ji nevnímá tímto zpúsobem. Není ve stresu, kdy vyroste. On jen chce, aby byla šťastná. "
"Já vím. Jak jsem řekl, působivé. Je mi proti srsti říct to, ale mohla si vybrat mnohem húř. "
Zamračila jsem se. "Já nad tím nebudu přemýšlet asi tak přibližně ještě šest a půl roku."
Edward se zasmál a pak povzdechl. "Samozřejmě, vypadá to, že když přijde čas, bude mít nějakou konkurenci,."
Moje zamračení se prohloubilo. "Všimla jsem si. Jsem vděčná Nahuelovi za dnešek, ale všechno  to zírání bylo trochu divné. Je mi  jedno, jestli je pouze poloviční upír, není vhodný. "
"Ach, ten nezíral na ni-on zíral na tebe."
To je to, co se mi zdálo jako ..., ale to nedávalo smysl. "Proč by to dělal?"
"Protože jsi naživu," řekl tiše.
"Ztratil si mne."
"Celý jeho život," vysvětlil, "-a, je o padesát let starší než já."
"Starče" zvolala jsem.
Ignoroval mě. "Vždycky myslel na sebe jako na zlé stvoření, vraha od přírody. Všechny jeho sestry také zabili své matky, ale nepřemýšleli nad tím. Joham je naučil dívat se na lidi jako na zvířata, zatímco oni byli bohové. Ale Nahuela učila Huilen a Huilen milovala svojí sestru více než kdokoliv jiný. To změnilo celou jeho perspektivu. A v některých ohledech opravdu nenáviděl sám sebe. "
"To je tak smutné," mumlala jsem.
"A pak spatřil tři z nás-a poprvé si uvědomil, že proto, že je zpoloviny nesmrtelný, neznamená to, že je ve své podstatě zlý. On se na mě podívá a vidí,....... jaký mohl být jeho otec. "
"Ty jsi v každém směru poměrně ideální," Souhlasila jsem.
On odfrkl a poté znovu zvážněl. "Podívá se na tebe a vidí, jaký život mohla mít jeho matka."
"Chudák Nahuel," zamumlala jsem, a pak si povzdechla, protože jsem věděla, že po tomto bych nikdy nebyla schopna přemýšlet o něm špatně bez ohledu na to, jak nepříjemný mi byl jeho pohled.
"Nebuďte kvúli němu smutná. On je šťastný. Dnes konečně začal odpouštět sám sobě. "
Usmála jsem se nad Nahuelovým štěstím a pak si pomyslela, že dnešek patří ke štěstí. Přestože Irinina oběť byla temným stínem proti bílému světlu, které vedlo k okamžiku dokonalosti, radost nebylo možné popřít. Život za který jsem chtěla bojovat byl zase v bezpečí. Moje rodina byla znovu spolu. Před mojí dcerou se rozprostírala krásná nekonečná budoucnost. Zítra se pújdu podívat za mým otcem, ten uvidí, že strach v mých očích byl nahrazen radostí, a bude taky šťastný. Najednou jsem si byl jistá, že ho tam nenajdu o samotě. V posledních několika týdnech jsem nebyla tak pozorná, jak jsem mohla být, ale v této chvíli to bylo, jako bych to věděla po celou tu dobu. Sue bude u Charlieho-vlkodlačí 'máma s tátou upírky- a on už nebude sám. Široce jsem se usmála na tomto novém pohledu.
Ale nejdůležitější v této přílivové vlně štěstí byla skutečnost, nejjistější ze všech: byla jsem s Edwardem. Navždy.
Ne, že bych si chtěla zopakovat několik posledních týdnů, ale musela jsem připustit, že mě donutili vážit si to, co jsem měla, víc než kdy jindy.
Domek byl místo dokonalého míru ve stříbromodré noci. Donesli jsme Nessie k posteli a jemně ji uložili. Ve spánku se usmívala.
Složila jsem si Arúv dar z krku a lehkovážně ho pohodila do rohu jejího pokoje. Když bude chtít, múže si s ním hrát; měla ráda jiskřivé věci.
Edward a já jsme pomalu odešli do našeho pokoje, ruce propletené.
"Noc oslav," prohlásil tiše, a dal svou ruku pod mou bradou, aby přitiskl mé rty ke svým.
"Počkej," zaváhala jsem, odtáhnouc se pryč.
Podíval se na mě zameteně. Obecné pravidlo, neodtahovat se. Dobře, bylo to více než obecné pravidlo. Bylo to první pravidlo.
"Chci něco zkusit," informoval jsem ho, usmívajíc se lehce nad jeho rozpačitým výrazem.
Položila jsem ruce po obou stranách jeho tváře a zavřela oči v soustředení.
Tohle mi moc nešlo, když se předtím Zafrina snažila učit mne, ale teď jsem znala svúj štít lépe. Pochopila jsem tu část, která bojovala proti odtržení od mě, automatický pud k zachování sebe sama nad vším ostatním.
Stále se to ještě ani neblížilo k lehkosti s jakou jsem zaštítila další lidi kromě sebe. Znovu jsem cítila ten elastický zpětný tlak jak můj štít bojoval aby mě ochránil. Musela jsem to napětí odtlačit úplně mimo sebe; stálo mě to veškerou koncentraci.
"Bello!" zašeptal Edward v šoku.

Věděla jsem, že to funguje, tak jsem soustředila ještě víc, lovíc konkrétní vzpomínky které jsem si šetřila pro tuto chvíli, nechávajíc je zaplavit mou mysl, a stejně tak jeho jak jsem doufala.
Některé vzpomínky nebyly jasné, matné lidské vzpomínky, viděném přes slabé oči a slyšené slabým sluchem: když jsem poprvé uviděla jeho tvář... první dotek na naší louce ... zvuk jeho hlasu přes tmu mého slábnoucího vědomí, když mě zachránil před Jamesem ... jeho tvář když čekal pod baldachýnem květin aby se se mnou oženil ... každý vzácný okamžik z ostrova ... jeho chladné ruce dotýkající se našeho dítěte přes mou kůži ...
A ostré vzpomínky dokonale vybavené: jeho tvář, když jsem prvně otevřela oči do nekonečného svítání nesmrtelnosti v mém novém životě..., první polibek ..., první noc ...
Jeho rty, najednou drtící mé, zlomili mou koncentraci.
Zalapala jsem po dechu a ztratila ovládání, bojujíc o vládu nad sebou. Zapadlo to zpátky jak napjatá guma, která znovu chránila mé myšlenky.
"Jejda, ztratil jsem to!" povzdechl.
"Slyšel jsem tě," vydechl. "Jak? Jak jsi to udělala? "
"Zafrinin nápad. Několikrát jsme to procvičovali. "
Byl omámený. Dvakrát mrknul a potřásl hlavou.
"Teď už víš," řekla jsem lehce, a pokrčila rameny. "Že tě nikdy nikdo nemiloval tak jako já."
"Máš téměř pravdu." pousmál se, oči stále trochu širší, než obvykle. "vím jen o jedné výjimce."
"Lháři."
Začal mě znovu líbat, ale pak se náhle zastavil.
"Můžeš to udělat znovu?" zajímal se.
Zašklebila jsem se. "Je to velmi obtížné."
Čekal, jeho výraz netrpělivý.
"Neudržím to, když mě jakkoli rozrušíš," Varovala jsem ho.
"Budu dobrý," slíbil.
Ztiskla jsem rty a přihmouřila oči. Pak jsem se pousmála.
Pritiskla jsem mu  opět ruce na tvář, zvedajíc štít z mé mysli, a pak začala tam kde jsem přestala-s krystalově jasnými vzpomínkami na první noc mého života ... kladouc dúraz na detaily.
Zasmála jsem se bezdechu, když naléhavý polibek znovu přerušil mé úsilí.
"Sakra," zavrčel, líbájíc hladově spodní okraj mé čelisti.
"Máme spoustu času pracovat na tom," připomněla jsem mu.
"Věčnost a věčnost a věčnost," prohlásil reptali.
"Zní to jako to pravé."
A pak jsme slastně pokračovali do toho malého, ale perfektního kousku našeho navždy.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

<3

(<3, 7. 5. 2011 17:34)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
at uz je to zfilmovaneee!!!! ja se nemuzu dockat!!!!!! nikdy semse do zadne knizky tak nezačetla... tuhle serii čtu ceklem po 7!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

NÁDHERA!!

(martina :), 9. 4. 2011 8:06)

Strašně moc se mi to libilo prostě skvělí :) ale tašim se už na film ikdyž asi nebude tak dobrej jako knížka :( jinak moc díky :) (ty chyby mi vůbec nevadily)

úžasné

(misha, 23. 3. 2011 18:04)

úžasne jako bych v tom momentu byla bella

Za všechno Děkuju :-)

(Anůšé.Cullen, 13. 3. 2011 21:46)

Moc děkuju za tuhle knížku je naprosto dokonalá.... Krásný konec ..... A taky děkuji za Půlnoční Slunce .... Je na řadě chci ho začít číst... Ani sem nevěděla ,že tu taky je... Tohle je vážně snad úplně nejlepší blog na Světě :-** A to sem ještě snad nikdy nepřečetla takhle dlouhou knížku....,ale tuhle sem prostě musela ..... A už se taky moc teším na film ,,, ale stejně si myslim, že je knížka lepší
:-P :-)) :-D :-**

diky

(Lucik, 17. 2. 2011 10:27)

Je to parada...díky Ti moc za zprostředkování..;o) nemusím se vůbec vyjadřovat k tomu, jak je to úžasný..;o) včera jsem se po xté dívala znovu na filmové zpracování 1.dílu....je to jedna z mála knížek, od kterých jsem se prostě nemohla odtrhnout...ještě jednou díky!;o)

Aaaaaaaach!!!!!!

(Moje jméno moje tajemství, 16. 2. 2011 15:41)

To je ten nejúžasnější příběh na světě=oDD,když jsem četla Rozbřesk poprvé tak jsem přečetla za cca 5 dní celej,ale když jsem to četla po druhý.Tak jsem to přečetla za jeden den,ale tu poslední kapitolu jsem četla několikrát.Je to tak strašně úžasný.Aaaaaaach!!!!!!!!Je to nejkrásnější příběh na celym světě.NÁDHERA.

&#9829;!

(betka, 14. 2. 2011 16:19)

já prostě miluju tuhle knížku &#9829;!&#9829;!&#9829;!&#9829;!&#9829;!&#9829;!&#9829;!

hmmmmm...

(Dandrena, 29. 1. 2011 23:12)

No jakože mě knihy nikdy nebavily a nečetla jsem je tak tady do té jsem se pustila jen díky nedočkavosi na sfilmované podání a mohu říct že mě to úplně pohltilo..nejsem fanda romantických mmystických a jiných věcí ae fakt dobrý.díky za počteníčko :D

Hezké čtení...i pro dospělé...

(kuchy, 28. 1. 2011 1:06)

Opravdu moc moc hezké a to nejsem ani na romantiku, neznám tu mánii okolo a všechny díly knížky jsem si přečetla ze zvědavosti,když jsem náhodou viděla první film......nejsem zamilovaná do herců a postav,ale počtení to bylo krásné...
Ps: pro hloupé urážky dopělých, je mi 26,mám krásného mladého manžela 2 malinké syny a svůj vlastní romantický příběh...přesto si nepřipadám stará na čtení jakýchkoli knížek ...je to prostě večerní relax:-DDD

Fantastické :-)

(Swinga, 18. 1. 2011 22:09)

Moc krásna kniha, byla jsem do toho zažraná, dlouho jsem nečetla žádnou knihu ale tato byla fakt pěkná už se těším až to bude v kině :-)
Akorát co mě tam trochu vadilo ty chybičky špatně se to četlo ale to je taková maličkost.
Eduard je fešák :-)

uzasne!!!!!

(najlinka11, 18. 12. 2010 12:10)

toto je krasa vsechno je krasne nemohu tomu uverit jakn to mohli vsichni udellat ja uz jsem precetla vsecny 4 dily karasa nemohu tomu vazne porad uverit ja myslim ze by mohlo byt aspon jeste nekolik dilu a ja bych je vsechny precetla a skoukla musim u toho brecet je to dojemny a krasny akorat nepochopim ze i stary na tio koukaj a breci u toha fakt nechapu je to hrozny je to vane piserny kdyz na to koukam a oni za mnou breci nebo vedle me je to priserny tohle je film prodeti tak on 7-20 a ne pro lidi jannwm asi tak kdyz jim je 40-50-60 ja to nepochopim moocky vam dekuji a pospeste si s dalsima dili moccky moccky dekuju :)&#9829;

Bravooo

(Mamina, 13. 12. 2010 0:26)

Knížka je nádherná už ji čtu po 4 a furt nemám dost....jen se bojím zfilmování jestli nebudu zklamaná....a kór když ji mají rozdělit na 2 díly....a Bella bude kočka jako upírka a Eduard je krásný mňam :-))) doufám že spisovatelka napíše pokračování ať máme co číst :-))

Nejsou slova

(dcvstwilight, 5. 12. 2010 16:53)

To je tak napínavý a krásný S.M. si pořádně mákla.

pro mlady...

(12let, 27. 11. 2010 10:03)

ja nechapu proc se to libi i mamam vzdit je to pro teenangre at si hledi deti a pusti si stary cesky filmi a knihy....

jjj

(lulis_Qa, 24. 11. 2010 0:11)

presne taky sem to upe mocka prozivala...
skoda ze uz to konci

Wooow!!!

(anonymni, 23. 10. 2010 16:08)

Nikdy sem se do zadny knihy tak nezacetla!!! Je to uzasny...Kazdy okamzik sem prozivala tak jako...jako bych to sama zazivala!!!

jana

(Jana, 3. 10. 2010 13:35)

:):( -> Nevadi,ze se ostrihala. Ve filmu ma stejne paruku

rozbřesk

(zuzik, 27. 9. 2010 15:40)

je to tak romanticky a tak napínavy chtěla bych byt taky navždy tyto knižky si budu brat kamkoliv sebou a budu je číst až do mi smrti furt dokola dokola a dokola

názor pro Mišulku

(xxxD, 9. 9. 2010 22:05)

Myslím,že na Rozbřesk se těšíme všichni... a to úplně na všechno!!!Alice chápu, proč to tak musela udělat,takže mě to vůbec nevadí,že je opustila,protože by to tak udělali všichni.Bella jak bude upír... mno,já osobně si myslím,že to nebude až taková sláva,ptž už jsem očekávala hodně a nakonec mě to zklamalo..takže samozřejmě,že překvapení to bude a snad příjemné,ae určitě ne takové,jaké máme my v hlavě a představivosti,když to čteme:(
Jo a píše se *ZFILMOVAT*;)

UŽ SE TĚŠÍM NA S FILMOVÁNÍ !!!

(Mišulka, 9. 9. 2010 20:39)

Je to vážne super díl ta 4,už se strašně těšim až bude z filmována,ale to bude až příští rok v listopadu...TO NEVYDŽÍÍÍM!!!!!!!!!!!!!! Ale těším se na některé ty věci,jako např. na Bellu,jak bude vypadat jako upír,na Renesme a na ten celý boj,už se těším!!! ale nechci vidět jak tam bude že je Alice s Jasperem opustí,ale je dobrý že se tam objeví ke knci te bitvy!!!!!! UŽ VÁŽNĚ MOC TĚŠÍM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§