Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekPovolání: Herečka, producentka, režisérka
Věk: 38
Datum narození: 12. 04. 1971
Místo narození: Memphis, Tennessee, USA
Znamení: Beran   
Výška: 160 cm

 

Životopis
Shannen Doherty se narodila 12.dubna 1971 ve státě Tennessee, rodičům Tomovi a Rose Dohertyovým. Její otec pracoval v bance, zatímco její matka vlastnila kosmetický salón. Má staršího bratra jménem Sean. V roce 1978 se mladá Shannen přestěhovala se svojí rodinou do Los Angeles, kde měl její otec zařízenou lepší práci. Již od útlého věku věděla, že se chce věnovat herectví. A věci na sebe nenechali dlouho čekat a Shannen Doherty dostala v pouhých 10letech roli v seriálu "Father Murphy".

Vždy byla vynikající studentkou se skvělými výsledky a zapojovala se do různých hereckých soutěží a podobně. Ale v soukromí byla spíše sámotářka, která nevyhledávala velké skupiny lidí. První větší úspěch zaznamenala již v 11letech v "Little House on the Prairie" jako Jenny Wilder. Dále pak hrála například v seriálu "Our House". Po té to šlo samo a mezi její větší filmové role patří
filmy jako "Girls Just Want to Have Fun", kde hrála po boku Jessicy Parker a Helen Hunt a nebo film "Heathers" kde mimo jiné hrála i Winona Ryder.

Její opravdový úspěch přišel v roce 1990, ve věku 19let, když se seznámila s Aaronem Spellingem a ten jí obsadil do seriálu "Beverly Hills, 90210". Tam hrála jednu z hlavních rolí - Brendu Walshovou. Velmi přitahovala pozornost médií a stala se z ní skutečná hvězda. Ovšem kvůli problémům v jejím osobním životě, seriál po čtyřech sériích opustila a její sláva začal postupně upadat.

Krátce před tím než odešla z "Beverly Hills" (1993) uzavřela sňatek s Ashley Hamiltonem, bohužel pět měsíců na to se rozvedli, protože Shannen Doherty cítila, že se k sobě nehodí a navíc se vídali jen párkrát za týden.

V roce 1998 se opět shledala s Aaronem Spellingem a ten jí nabídl slibnou roli - Prue Halliwellové v seriálu "
Charmed". Tam hrála spolu s Alyssou Milano a Holly Marií Combs. Dokonce režírovala 3 epizody. Ale ani tady nevydržela příliš dlouho a seriál opustila po třech sériích, proslíchá se, že měla neshody s Alyssou Milano a navíc se chtěla více věnovat práci na filmu. To se jí dařilo a od té doby natočila spoustu fimů, mezi nimi například "Another Day", "The Rendering" a "Nightlight".
Shannen se znovu vdala 24. ledna 2002 v Las Vegas za Richarda Solomona, obřad probíhal v tajnosti jen v kruhu rodiny a blízlých přátel. Vydrželi spolu 9 měsíců, ale svoje manželství ukončili až v roce 2003, přesto však zůstali dobrými přáteli.

Po té se vrátila k
televizi a stala se uvaděčkou pořadu "Scare Tactics". v roce 2004 hrála v seriálu "North Shore" a v roce 2005 v seriálu "Love, Inc." Od té doby se Shannen Doherty daří a stále se pohybuje mezi televizí a filmem. Její poslední projekt je televizní show s názvem "Breaking Up With Shannen Doherty" v té pomáhá lidem ukončit, nebo naopak napravit jejich vztahy.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zlatíčko

(Naninka, 15. 4. 2010 16:34)

Hurá hurá králíčci.:-)